Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

nedelja, 14. februar 2010

Zavitek iz bučk, koruze in fete


Takšnile zavitki so včasih super zamenjava za krompir ali riž, lahko pa so tudi samostojna jed. Sploh z veliko skledo solate. :-) Plus: vege!

Težavnost: ***/***** (če vas je strah delati z vlečenim testom, drugače ni panike)
Vir: Alnatura recepti plus moja malenkost
Ocena: *****/*****
Za: 4-5 oseb (odvisno, s čim postrežeš in kako velika je lakota)

Sestavine:
  • 300 gramski zavojček svežega vlečenega testa v listih (Hokus za štrudeljne je super, v njem je 6 listov, kar je ravno prav)
  • ena velika zelena bučka (zucchini), naribana
  • 150 g koruze
  • 100 g fete
  • olje, sol poper, posušena bazilika

Kako:

1. Bučke naribaj in popraži na nekaj olja.
2. Preloži jih v skledo in dodaj koruzo ter koščke fete. Posoli, popopraj, zdrobi v zmes kakih 5-7 listkov posušene bazilike (oziroma po okusu) in zmešaj.
3. Odtrgaj dovolj velik kos peko papirja, da pokrije pekač. Na papir daj prvi list testa in ga naolji. Ponovi še z drugim in tretjim listom testa, tako da so eden na drugem.
4. Na testo nato raztrosi pol nadeva. Pazi, da ti ostane na eni strani približno 4 cm testa podolgem praznega (torej, če je testo pravokotnik, ta dolgo stranico), da lahko zadevo lepo zviješ v zavitek. Ponovno naolji (pa kar pogumno, par kapljic ne bo dovolj).
4. Ponovi s preostalimi listi testa in nadevom, tako da dobiš dva zavitka.
5. Pečico segrej na 180 stopinj in peci cca. 20-25 min.

Ni komentarjev:

Objavite komentar