Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

sobota, 6. februar 2010

Indijska pojedina za Fredija in Mihajelo drugič: Pilav ali riž, po domače


Pilav oziroma riž
  • 1 čebula
  • 2 klinčka
  • 3 strta kardamom semena ali pol žličke mletega kardamoma
  • 1 palčka cimeta
  • 1 l piščančje juhe
  • 500 g basmati riža (in ja, navaden riž ni v redu), čeravno je to kar precej – mogoče se je bolje držati pravila ena kavna šalica na osebo, pa morda ena za povrhu.
Prepraži čebulo in dodaj vse začimbe. Premešaj in dodaj riž. Premešaj in zalij z litrom piščančje juhe. Kuhaj na blagem ognju cca 12-15 minut, skratka toliko, da vsa tekočina izhlapi.
Riž ne sme biti pocast ali pa kepast; vsako zrno je samo svoje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar