Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

torek, 2. marec 2010

Losos pod kruhovo skorjico: za impresionirat, pa dead simple


Tole je en super recept, če hočeš koga slučajno impresionirat. Je simpl pa spidi, pa res dober. :-)

Težavnost: to zna še Sebastjan narest
Vir: nimam pojma
Ocena: *****/***** (če mate radi lososa)
Kuhamo za: 2 osebi

Rabim:
  • 2 fileja lososa (pazi, da nista predebela, ker je drugače zadeva premastna. Kak centimeter pa pol bo kar ok)
  • 2 srednje velika kosa kruha (belega, brez skorje) ali 2 toasta
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici peteršilja
  • sol in poper in oljčno olje

Kako naredim:

Pečico segrej na 180 stopinj.
1. Fileje posoli in popopraj.
2. Kruh nareži na koščke in daj v mixer skupaj s česnom (ki ga poprej malček nareži) in peteršiljem. Zmixxxxaj.
3. Pekač obloži s peko papirjem (ki je zakon, ker pol ni treba nič zažganega ali zapečenega pucat :)), položi nanj lososove fileje in jih prekrij s krušno mešanico. Naj ne bo predebela, samo toliko, da se lososa ne vidi.
4. Polij s par "curki" oljčnega olja (ne preveč!!!!).
5. Daj v pečico za 15 min oziroma dokler se skorjica lepo ne obarva (glej sliko).
Zraven paše sveža solata in rukola, seveda, pa dobro belo vino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar