Je že tako, da pozimi paše hrana, ki nas segreje od znotraj. Tale recept je točno takšen, med moje najljubše pa se je pririnil predvsem zato, ker je eden tistih: daš sestavine v lonec, nastaviš timer in greš...počet kar pač hočeš. Zapiska, prideš nazaj in jammmmi! Kosilo fertik! :-)
Težavnost: ni omembe vredno
Vir: Silvana Franco
Ocena: ****/*****
Kuham za: 3 osebe (podvoji za 6)
Sestavine:
- 50-70 g slanine, narezane na kockice
- ena sveža klobasica/dve sveži klobasici na osebo (jaz imam rada tiste manjše, ponavadi so pakirane od Arvaja ali pa Antona za žar)
- 1 čebula, nasekljana
- 2 stroka česna, tudi nasekljana
- 1 srednje korenje, takisto, čeprav na malo večje koščke
- vejica svežega rožmarina ali žlička posušenega
- 150 g leče (jaz sem uporabila zeleno) - leča je super, ker je ni potrebno namakat
- 450 ml piščančje jušne osnove
- 200 g na koščke narezanih paradižnikov v omaki (Mutti v tetrapaku je zakooon)
- žlica narezanega peteršilja za povrh
1. Slanino in klobasice pražimo 10 min, da porjavijo. Klobasice odstranimo.
2. Slanini dodamo čebulo, korenje, česen in pražimo 4-5 min.
3. Dodamo rožmarin, lečo, juho, paradižnik. Premešamo in dodamo klobasice.
4. Vse skupaj zavremo, vremo 5 min, zmanjšamo na minimum in pacamo 45 min oziroma dokler leča ni kuhana.
Zraven pa paše en velik kos hrustljavega kruha in skleda zelene solate.
Ni komentarjev:
Objavite komentar