Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

nedelja, 21. marec 2010

Pita s piščancem in gorgonzolo










Pito smo naredili danes prvič in smo se odločili, da drugič priredimo recept, ker je malček prepikantna...zato navajam dvojne merice, v oklepaju so originalne.

Težavnost: ni ravno simpl, malo se zafrkavaš s testom
Vir: Cucina moderna
A je dobro: ***/*****
Količina: mirno za 4

Rabim:
  • 300g moke
  • 50g mletih lešnikov
  • 160g masla, sobna temperatura
  • sol, poper
  • jajce
  • 400g piščančjih prsi, narezanih na trakce (ali bederc brez kosti)
  • 1dcl konjaka
  • 6 brinovih jagod, strtih
  • 100g gorgonzole (200 v izvirniku), nadrobljene
  • 1 velik krompir, olupljen in narezan na tanke rezine

Postopek:
1. Zmešaj piščančje trakove, strte brinove jagode in konjak. Pusti, da se marinira 1 uro.
2. Zmixsaj maslo, moko, lešnike, sol in poper.
3. Zmixani masi dodaj jajce in zamesi 2 krogli. Postavi za 30 min v hladilnik.
4. Meso popeči na maslu, da lepo porjavi. Brinove jagode odstrani, če se le da. Preostanek marinade zavrzi.
4. Testo razvaljaj in položi na dno "pekovarne" posode (moja je bila okrogla, za pite, s premerom 28 cm, lahko pa je tudi kakšne druge oblike.
5. Na testo položi tanke rezine krompirja, meso, in nadrobi gorgonzolo.
6. Drugo kroglico testa tudi razvaljaj in položi čez nadev, nato pa naredi v pokrovu reže po celotni dolžini. Lahko pa narediš trakove in jih križ-kraž položiš čez nadev (to je bila moja varianta, ker se mi druga kroglica ni hotela lepo razvaljat...:-S)
7. S peko papirjem pokrito peci na 160 (če pečeš z ventilatorjem)-180 stopinj 40 min. Zadnjih 5 min lahko papir odstraniš.

Zadeva gre fantastično s tole solato: zelena solata, rukola, koščki pomaranče, oljčno olje, kis in sol. Ker je pomaranča sladka se res lepo dopolnjuje z močnim okusom gorgonzole, z rukolo pa gre itak super. :-)
Naslednjič, ko se bom spravila nad tale recept bom polovico gorgonzole verjetno zamenjala za mocarelo, dodala pa še malo nasekljanih sušenih paradižnikov v olju. Količino gorgonzole bom vsekakor znižala, ker preveč prevladuje nad vsemi ostalimi okusi. Mogoče se bo potem ocena za kakšno zvezdico dvignila?

Ni komentarjev:

Objavite komentar