Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

torek, 2. marec 2010

Piščančja tika masala


Tole je v naši hiši najbolj popularen recept. Glede na količino sladke smetane priporočamo, da se ognete sladici...hmmm, ali pa tudi ne; kad je bal, nek je bal! :-)

Težavnost: mini mini
Vir: Ainsley Harriot
Ocena: do sedaj so to pišče vedno spremljali vzkliki zadovoljstva
Kuhamo za: 2

Rabim:
  • 4-5 kosov piščančjih stegen brez kosti. Lahko tudi piščančje prsi, ampak kar se mene tiče v okusu ni primerjave. Razen, če vam posebej diši karton ali stiropor. :-P
  • ingver (za recept 2,5 cm, vendar vedno kupim več, ker je ingver v Sloveniji prav beden in večinoma olesenel, tako da lahko iz ogromnega kosa dobimo...no, premalo...) - priporočam kakih 5 cm
  • dva stroka česna
  • limeto
  • sol in poper
  • čili ali kajanski poper
  • peteršilj (kake dve žlici nasekljanega)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 ml sladke smetane in 1 žlica kisle
  • 1 žlička kurkume
  • 4 tortilje

Kako naredim:
  1. Piščančka narežem na kockice (2x2).
  2. Ingver olupim in naribam v večjo skodelico. Olesenele delce odstranim.
  3. Česen naribam in dodam ingverju.
  4. Dodam še čili ali kajanski poper (po okusu, a naj bo malce bolj pekoče), peteršilj, sol, poper, sok ene limete in dve žlici olja. Dodam še meso in vse lepo premešam.
  5. Pustim, da se paca 2 uri (lahko tudi manj).
  6. Razbelim ponev in koščke piščanca dobro popečem. Marinado, ki je ostala v skodelici shranim in prilijem, ko je meso res lepo zapečeno.
  7. Dolijem še smetano in vmešam kurkumo. Pustim, da se malce pokuha (kake 2-3 min).
  8. Medtem popečem tortilje, ki jih napolnim z mešanico in postrežem.
Zraven paše solata ali mešana sveža zelenjava, pa kozarec ledenega piva ali pa vode. Jummmmmiiii! One of my favourites!

Ni komentarjev:

Objavite komentar