Tole je v naši hiši najbolj popularen recept. Glede na količino sladke smetane priporočamo, da se ognete sladici...hmmm, ali pa tudi ne; kad je bal, nek je bal! :-)
Težavnost: mini mini
Vir: Ainsley Harriot
Ocena: do sedaj so to pišče vedno spremljali vzkliki zadovoljstva
Kuhamo za: 2
Rabim:
- 4-5 kosov piščančjih stegen brez kosti. Lahko tudi piščančje prsi, ampak kar se mene tiče v okusu ni primerjave. Razen, če vam posebej diši karton ali stiropor. :-P
- ingver (za recept 2,5 cm, vendar vedno kupim več, ker je ingver v Sloveniji prav beden in večinoma olesenel, tako da lahko iz ogromnega kosa dobimo...no, premalo...) - priporočam kakih 5 cm
- dva stroka česna
- limeto
- sol in poper
- čili ali kajanski poper
- peteršilj (kake dve žlici nasekljanega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 ml sladke smetane in 1 žlica kisle
- 1 žlička kurkume
- 4 tortilje
Kako naredim:
- Piščančka narežem na kockice (2x2).
- Ingver olupim in naribam v večjo skodelico. Olesenele delce odstranim.
- Česen naribam in dodam ingverju.
- Dodam še čili ali kajanski poper (po okusu, a naj bo malce bolj pekoče), peteršilj, sol, poper, sok ene limete in dve žlici olja. Dodam še meso in vse lepo premešam.
- Pustim, da se paca 2 uri (lahko tudi manj).
- Razbelim ponev in koščke piščanca dobro popečem. Marinado, ki je ostala v skodelici shranim in prilijem, ko je meso res lepo zapečeno.
- Dolijem še smetano in vmešam kurkumo. Pustim, da se malce pokuha (kake 2-3 min).
- Medtem popečem tortilje, ki jih napolnim z mešanico in postrežem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar