Takšnile zavitki so včasih super zamenjava za krompir ali riž, lahko pa so tudi samostojna jed. Sploh z veliko skledo solate. :-) Plus: vege!
Težavnost: ***/***** (če vas je strah delati z vlečenim testom, drugače ni panike)
Vir: Alnatura recepti plus moja malenkost
Ocena: *****/*****
Za: 4-5 oseb (odvisno, s čim postrežeš in kako velika je lakota)
Sestavine:
- 300 gramski zavojček svežega vlečenega testa v listih (Hokus za štrudeljne je super, v njem je 6 listov, kar je ravno prav)
- ena velika zelena bučka (zucchini), naribana
- 150 g koruze
- 100 g fete
- olje, sol poper, posušena bazilika
Kako:
1. Bučke naribaj in popraži na nekaj olja.
2. Preloži jih v skledo in dodaj koruzo ter koščke fete. Posoli, popopraj, zdrobi v zmes kakih 5-7 listkov posušene bazilike (oziroma po okusu) in zmešaj.
3. Odtrgaj dovolj velik kos peko papirja, da pokrije pekač. Na papir daj prvi list testa in ga naolji. Ponovi še z drugim in tretjim listom testa, tako da so eden na drugem.
4. Na testo nato raztrosi pol nadeva. Pazi, da ti ostane na eni strani približno 4 cm testa podolgem praznega (torej, če je testo pravokotnik, ta dolgo stranico), da lahko zadevo lepo zviješ v zavitek. Ponovno naolji (pa kar pogumno, par kapljic ne bo dovolj).
4. Ponovi s preostalimi listi testa in nadevom, tako da dobiš dva zavitka.
5. Pečico segrej na 180 stopinj in peci cca. 20-25 min.
Ni komentarjev:
Objavite komentar