Preprosto, lepo za pogledat, neverjetno hitro in odlično. :-)
Vir: BBC Food
Težavnost: ničta
Kuham za: 4 (če imam še solato pa sladico)
Okusno? Jaaaaa!
Kako dolgo rabim: max 60 min
Rabim:
- 100 g slanine v kosu, narezane na kockice
- 2-3 mlade čebulice, skupaj s cca polovico zelenega dela
- 300 g mehkega sira, Philadelphia ali kakšna ricotta
- 50 g plesnivega sira....ok, sira s plesnijo (ta plemenito, da ne bo pomote)
- 2 jajci, zžvrkljani
- 2 pesti rukole
- zavojček vlečenega testa (rabiš kake 4 liste)
- pest pinjol (po želji)
Postopek:
Pečico segrejem na 180 (z ventilatorjem).
Narežem slanino in jo popečem na vroči ponvici (pa ne preveč, da ne bo samo izsušena).
Narežem mlado čebulico
Zmešam jajca, slanino, čebulo, mehki sir (na sobni temperaturi), malo popra in 2 pesti rukole (lahko jo malce natrgam).
V okrogel pekač (lahko tudi za torto, sploh super je če imamo takega, ki se odpre) s premerom 20 cm polagam plasti testa, vsako naoljim. Vsak list obrnem malce drugače kot prvega, da se pokrijejo vse stranice pekača.
Vlijemo maso, povrh nadrobimo še ta plesniv sir in po želji posipamo pinje.
Pečemo 30 min in nato pustimo, da se malce pohladi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar