Too many cooks spoil the blog...so just me here


Ja, samo jaz, moji recepti, moje misli (partypooper - glej seznam levo) in prebrane knjige (bukvožer - takisto). Če te karkoli od tega zanima: postrezi si. In pokomentiraj. Dobrodošli!

nedelja, 18. april 2010

Španska čorba s svinjino in chorizom


Recept, ki ni ravno najhitrejši, je pa priročen za večje družbe, ker vse skupaj vtakneš v pečico in na zadevo pozabiš za 2 uri. Definitivno "moška" hrana, katergorija: comford food. Za vse letne čase. Ole! :-)

Vir: BBC FOOD
Težavnost: */***** (samo malo več časa vzame, natančneje kake 3 ure)
Ocena: ****/*****
Kuhamo za: 2-3, odvisno kako požrešni ste ;-)

Rabim:
  1. 400 g svinjine, trebušni del, brez kosti in brez kože. Nareži na kose (cca 3x3cm, lahko celo malo večje)
  2. 70 g sveže pancete na kockice
  3. 1 strok česna, naseckan
  4. 1 srednja čebula, tudi drobno naseckana
  5. 1 žlička pekoče paprike
  6. 100 g klobase chorizo, na pol-kolobarčke (torej na kolobarčke in še te na pol). Če te klobase ne dobite potem jo lahko mirno nadomestite s kakšno madžarsko prekajeno pikantno trajno klobaso. V Sparu imajo eno super, zapakirano, ki jo delajo v Puconcih. :-)
  7. 200 g paradižnika v koščkih (Mutti - priporočam tetrapak)
  8. 80 ml rdečega vina
  9. 200 g fižola cannellini (beli, mali). Če se odločiš za svežega ga prej skuhaj.

Kako:
  • Pečico ogrej na 160 stopinj (na ventilator).
  • Pujsovino prepraži na visoki temperaturi na žlici olja, da lepo porjavi. Odstrani.
  • Popeci koščke pancete (2-3min), zmanjšaj ogenj, dodaj čebulo in česen in praži še 2-3 min, ampak ne zažgi!
  • Vmešaj papriko, klobaso in peci kako minutko.
  • Dodaj meso, paradižnik, zoc od kave...ups, pardon, to je blo pomotoma... :-S Dodaj še vino. Posoli. Premešaj in pretresi v posodo za v pečico.
  • Zalij z dovolj vode, da vse skupaj prekrije (kakšen košček lahko tudi ven gleda :-)).
  • Postavi v pečico in pokrito peci 2 uri.
  • Vzami iz pečice, vmešaj fižol in odkrito vrni v pečico za 20-30 min.
  • Preden postrežeš potresi s svežim peteršiljem ali koriandrom.

Zraven paše svež hrustljav kruh. Sebastjan pravi: še!

Ni komentarjev:

Objavite komentar